Kreatören bakom KreativasIda


@KreativasIda hade sin början via Instagram, då som @IdasVirkeri. Där det tillverkades och såldes virkade smycken och småting, från och till sedan 2017.

Höstterminen 2022 deltog jag i en Kreativitetskurs på distans, och det var startskottet för @KreativasIdaen samlingsplats för alla mina kreativa utlopp.

Namnet KreativasIda speglar både min kreativitet, men också det grepp som kreativiteten har över mig. 

"Det bara måste ut!"

Jag har i grunden en treårig Bild- och Formgivningsutbildning från min gymnasietid. Samt ett års studier i Konst på distans mellan 2023-2024. Och trots många utsvävningar i allehanda hantverk och konstuttryck genom åren, så är just måleriet det ständigt återkommande inslaget. 
Det är där jag känner mig som mest fri att få utlopp för mina känslor, tankar och idéer!

Alla originalverk är skapade av mig på det traditionella viset; med pensel och penna i hand. Främst i akvarell, akryl och tusch. Och då ofta i en konstform som kallas blandteknik, där man mixar en del eller alla dessa medier. 

 Inspirationen hämtas främst från botanik och natur, och mest avbildar mina verk växter, grönsaker, frukter och svampar. Men likväl kan en kaklad byggnad mitt i stan starta kreativiteten. Och när den väl fått fäste så släpper det inte taget förrän idén finns på papper. 

När verket är klart scannas det in digitalt för att sedan kunna tryckas upp på posters eller andra önskade trycksaker.

Det är precis de alstren som ni finner här!

Gul Tulpan närbild
Gul Tulpan närbild

För beställningar, frågor eller funderingar är du varmt välkommen att fylla i formuläret i fliken Kontakt:
Jag återkommer då med svar så snart som möjligt!

  • Mellan Mars och September finns möjligheten att beskåda ett urval av mina verk i konsthallen: Konst på Karlsfors, Lerdala i angränsning till natursköna Silverfallet. 

 Hjärtligt välkomna!